Otto rit onder perfecte omstandigheden verlopen

Afgelopen zaterdag werden de Ouden van dagen uit Uithuizermeeden en Roodeschool getrakteerd op een mooie toertocht door het noorden van de provincie Groningen. Al vroeg in de ochtend verschenen de eerste oldtimers bij de Notenkraker van de fam. Abels. Als eerste reed een Renault 4 uit de eerste serie de parkeerplaats op, gevolgd door een Renault 16 uit hetzelfde bouwjaar; 1966. Beide zijn prachtige iconen uit het straatbeeld van de zestiger jaren. Het wagenpark was mooi gevarieerd. Van een kleine Fiat 500 tot de Rolls-Royce Silver Spur, die volgens de verhalen als eerste eigenaar koning Albert uit Belgie heeft gehad. Maar ook een Daf 33, Austin Healey, Nekaf en enkele grote Amerkanen, waar met gemak de gehele bejaarden gymnastiekklas in past, waren van de partij. Deze auto's waren een feest van herkenning voor alle aanwezigen.
De toegestroomde "ouden van dagen" werden ontvangen onder gezellige draaiorgelklanken en konden zich te goed doen aan de koffie met koek die ruimhartig uitgedeeld werd. Toen om 11:00 uur alle passagiers een auto van hun gading hadden gevonden vertrok de stoet van ongeveer 50 auto's richting de Eemshaven om het grote cruiseschip 'Quantum of the seas' te bekijken. UVO had speciale rolstoelbusjes beschikbaar gesteld zodat ook de mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel mee konden met de OTTO rit. Vanaf de Eemshaven ging de stoet via de polders en plaatsjes als Spijk, Bierum, Polen en Delfzijl naar Termunten alwaar visrestaurant Landman aangedaan werd om de inwendige mens te versterken. Binnen een zeer korte tijd waren alle 125 gasten voorzien van een bord Kibbeling met patat en salade die met grote smaak verorberd werd. Vele mensen hadden moeite om het bord leeg te eten zodat niemand met een rammelende maag de reis hoefde te vervolgen.
De terugweg liep door oa Appingedam waar de markt gaande was. Vele mensen liepen snel naar de weg om van de bonte stoet oldtimers te genieten. Vooral de A-Ford met de passagiers, die geheel in stijl van de jaren twintig gekleed waren, kon op een spontaan applaus rekenen. Toen de stoet weer bij de Notenkraker gearriveerd was konden alle aanwezigen nog nagenieten onder het genot van een drankje met lekkere hapjes. Deze tiende editie van de Ottorit was weer een groot succes.
Het bestuur achter de St. OTTO heeft deze rit kunnen organiseren omdat de gemeente Eemsmond, St. dorpsbelangen Uithuizermeeden, SNS-Fonds Eemsmond, UVO taxivervoer en de fam.Abels van de Notenkraker bereid waren een financiƫle bijdrage te leveren om deze rit te kunnen bekostigen en daarmee toegankelijk te maken voor alle Oude van dagen uit Uithuizermeeden en Roodeschool.

Bekijk de foto's